A hőszivattyúkat régóta ismeri a szakma,de Magyarországon nem terjedt el.
Az energia árak, a fűtési és épületszigetelési megoldások miatt csökkenő energiaigények előtérbe helyezték ezt a korszerű megoldást. A mai berendezések képesek együttműködésre a többi fűtőberendezéssel és előállítják a használati meleg vizet is (HMV).
Készülék függő a hatásfokuk, amit az SCOP szám ad meg, ez a mai modern gépeknél kb. 3,5 , ami azt jelenti, hogy 1kW villamos energiából tud 3,5kW fűtési energiát létrehozni.
A hőszivattyúk tervezése és beszerelése mindig a helyszíntől függ és minden rendszer egyedi ezért árajánlatunkat kérje. A hőszivattyú lehet:
levegő-levegő kivitelű pl.:split klíma, ami jó kiválasztással egész évbe kiszolgálhat egy szobát, portásfülkét vagy a központi fűtés rendszertől messze álló helyiséget.
Víz-víz kivitelű amikor a hőnyerő oldal víz és víz közvetítőnek adja át ez energiát, ezek komplett központi fűtési rendszereket képes ellátni.
Levegő-víz kivitelű berendezéseknél a hőnyerő oldal levegő és a víznek adja át a kinyert energiát, ezek is alkalmazhatók központi fűtési renszerekbe és használat melegvíz termelésre.

Kapcsolat:

Várhelyi Hűtés és Klimatechnika Kft.
3300 Eger Rákóczi út 111.
tel/fax:+36-36-418-514
mobil:+36-30-9986-621
mail: info@varhelyiklima.hu